Zaštita zdravlja-prevencija od zaraze koronavirusom-savjeti stručnjaka

Zaštita zdravlja-prevencija od zaraze koronavirusom-savjeti stručnjaka

Zaštita zdravlja-prevencija od zaraze koronavirusom-savjeti stručnjaka

Zaštita zdravlja-prevencija od zaraze koronavirusom-savjeti stručnjaka

Iz razloga pojave više stotina različitih teorija, objava u člancima medija, željeli bismo našim kupcima pomoći iskrenim savjetima stručnjaka, kako se ponašati u doba pandemije koronavirusa i svratiti pozornost na povećanju pažnju i rizik kojeg svaki pojedinac u društvu mora sagledati i odlučiti u kojem će smjeru krenuti. Naše se preporuke temelje za znanstvenim činjenicama, iskustvu stručnjaka i na implementaciji najnovije tehnologije zaštitne opreme.

NE NASJEDAJTE NA PORUKE I LAŽNE VIJESTI GRUPA ILI POJEDINACA KOJI NEGIRAJU POSTOJANJE I OPASNOST KORONAVIRUSA

Novi koronavirus spada u klasičnu skupinu koronavirusa, no on je opasniji od “starih koronavirusa” i ne treba ih tretirati jednakom pažnjom.

Pluća osoba koje su preboljele Covid-19, a nakon prestanka bolesti su negativne na novi koronavirus te trećina osoba koje su preboljele Covid-19 i dalje imaju ozbiljnih problema s plućima te im je kapacitet pluća smanjen.

Znanstveno je dokazano da novi koronavirus napada i mozak i moždane stanice, bez obzira (izvor: The Guardian)

NOSITE ZAŠTITNE MASKE koje su CERTIFICIRANE!

Certifikat maske ili respiratora jamči da je navedena zaštitna oprema provjerena od strane stručnjaka na nepropusnost čestica, na efikasnost, na korištenje u prisutnosti vlage, provjerena je dugotrajnost i rok uporabe maske i sl.

ŠIVANE MASKE koje NISU CERTIFICIRANE – NISU ADEKVATNA ZAŠTITA OD KORONA VIRUSA, NITI OD OSTALIH MIKROORGANIZAMA

Šivane maske, maske iz kućne radinosti i maske proizvođača koje nisu certificirane NE JAMČE SIGURNOST NITI EFIKASNOST u zaštiti od širenja koronavirusa (niti drugih mikroorganizama). Čak štoviše – prilikom kihanja, kašljanja i govora oboljele osobe od Covid-19 bolesti u vašoj okolini, veća je opasnost da ćete se zaraziti ako na licu nosite takvu neefikasnu, šivanu masku koja nije provjerena, nego ako nemate nikakvu masku. Iz tog razloga u našoj trgovini NE PRODAJEMO neprovjerene, necertificirane maske i respiratore, jer ni u kojem slučaju nisu sigurne po Vaše zdravlje. Osim koronavirusa, mnogi se mikroorganizmi mogu nataložiti na tkanine takvih necerificiranih šivanih”maski”, što također predstavlja opasnost po Vaše zdravlje. Stručno mišljenje je također dao i Državni inspektorat te Ministarstvo zdravstva i možete ga pročitati – OVDJE).

FFP3 i FPP2 respiratori su MNOGO BOLJA ZAŠTITA OD MEDICINSKIH TROSLOJNIH MASKICA jer osim materijala od kojih su proizvedene, PRATE LINIJU LICA TE SPRJEČAVAJU ULAZAK VIRUSA SA STRANE MASKE

Preporučamo korištenje FFP3 ili FFP2 respiratora ili certificiranih medicinskih troslojnih maskica koje prate liniju lica i ne otvaraju put koronavirusu koji se potencijalno može nalaziti u aerosolu (sitno dispergiranih čestica sline homogeno ili nehomogeno raspršenih u zraku). Da biste medicinsku troslojnu maskicu nosili ispravno, probajte na stranici www.fixthemask.com potražiti kroj učvršćivača maskice, kako slijedi na slici:

Zaštita zdravlja-prevencija od zaraze koronavirusom-savjeti stručnjaka

 

Zaštitne maske i respiratori NISU UČINKOVITI AKO IH NOSITE SAMO NA USTIMA, A NOS TAKOĐER NE PREKRIJETE i ne zaštitite!

Maske na bradi, maske, na vratu, maske samo na ustima, s nosom izvan maske – takvo nošenje maski NEMA SMISLA! Osobe koje na taj način “nose maske” spadaju u skupinu potencijalnih prenositelja koronavirusa, jer prividno nose masku, ali ta maska nema svrhu, jer ne čuva dišni (respiratorni) trakt od unosa koronavirusa.

Ponudu naših zaštitnih maski i respiratora za zaštitu od koronavirusa možete naći u našoj LIFELOCK TRGOVINI