Odredbe i uvjeti

Opći uvjeti poslovanja

Verzija 2. objavljena 30.03. 2020. u 13:43 sata

Korištenjem ove stranice posjetitelj/kupac se slaže s općim uvjetima poslovanja. Posjetitelj koji unosi bilo koje podatke obvezan je unositi samo točne i istinite podatke, informacije i sl. Netočni i neistiniti podaci smatrati će se zlopourabom te će biti predani odgovarajućoj pravnoj službi. Podatke prikupljene putem internetskih obrazaca i pri naručivanju koristiti ćemo samo u svrhu poslovanja tvrtke LifeLock d.o.o.

Internetski katalog, artikli i cjenik

Članak 1.
Internetski katalog sadrži aktualnu ponudu iz prodajnog programa tvrtke LifeLock d.o.o. sa svim potrebnim podacima. Cijene u WEB trgovini te u cjenicima izražene su u valutama: hrvatska kuna, euro i američki dolar. Na cijene se dodaje porez na dodanu vrijednost koja je iskazana na stranici naplate, košarici, te R-1 računu. Cijene vrijede na dan naručivanja robe.

Komunikacija – e-obavijesti

Članak 2.
Prodajni predstavnik Trgovine LifeLock će s korisnikom stupiti u kontakt putem sredstava daljinske komunikacije samo ako se korisnik tome izričito ne protivi.
Oglasne elektroničke poruke sadrže sljedeće elemente:
 • Jasno i nedvojbeno bit će označene kao oglasne poruke.
 • Pošiljatelj će biti jasno vidljiv.
 • Različite akcije, promidžbene akcije i druge prodajne tehnike bit će označene kao takve.
 • Način odjave od primanja oglasnih poruka bit će jasno naznačen.
 • Želja korisnika da ne želi primati oglasne poruke bit će izričito poštovana.

Ponuda artikala

Članak 3.
Ponuda artikala na internetu se može dnevno mijenjati, za artikle na internetu važe internetske cijene koje mogu biti drugačije od cijena u redovitoj prodaji. Podatke od proizvoda preuzimamo od proizvođača. Nastojimo da te informacije budu točne i ažurne, ali se ograđujemo od mogućih pogrešaka u objavljenim informacijama te LifeLock d.o.o. ne preuzima odgovornost niti krivnju za bilo kakve pogreške ili propuste u sadržaju na internet stranicama, kao ni za točnost objavljenih informacija, odnosno nije odgovorna za povremeno nefunkcioniranje stranica ili njihovih dijelova. Fotografije i prikazi na ovim stranicama ne moraju odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi. Neke fotografije mogu biti tipske za određeni tip proizvoda. Ukoliko dobavljiv proizvod značajno odstupa od proizvoda traženih karakteristika LifeLock d.o.o. će kupca (korisnika) obavijestiti i postupiti prema dogovoru.

Naručivanje robe

Članak 4.
Željenu robu kupac je u mogućnosti kupovati putem web trgovine ili narudžbom putem ponude odnosno narudžbenice i to na e-mail: prodaja@lifelock.hr.
Termin “Ponuda” i “Narudžbenica” na web trgovini LifeLock d.o.o. imenom “Trgovina LifeLock” je izjednačena i znači isto. Kupac može ponudu (narudžbenicu) zatražiti online putem i nije ju obvezan platiti ako se ne odluči na kupovinu. Osim dobivanja ponude, kupac može platiti robu online, putem Paypal servisa ili kreditnim karticama, te za tu kupovinu kupac dobiva normali R-1 račun s iskazanim PDV-om.
Kupac može kupovinu izvršiti kao gost ili se registrirati, čime dobiva popuste prilikom akcija za vjerne kupce. Podaci će biti pohranjeni u tvrtki LifeLock d.o.o.. Ponudu, odnosno narudžbu, moguće je zatražiti telefonom, elektroničkom poštom ili internetom putem internetske trgovine. Ispravci ili dodaci narudžbi mogu se poslati elektroničkom poštom ili telefonom u roku od jednog sata nakon predaje narudžbe.
Članak 5.
Vrijeme trajanja narudžbe odnosno ponude iznosi 120 minuta. Nakon tog roka automatski se poništava rezervacija predmetne robe, narudžbenica i ponuda, a roba vraća na skladište te je dostupna za daljnju prodaju. U tom periodu potrebno nam je putem elektronske pošte dostaviti potvrdu o plaćanju po ponudi odnosno narudžbenici, kako roba ne bi bila otpuštena s rezervacije.

Postupak kupovine – zahtjev za ponudom (narudžbom)

Članak 6.
Prilikom podnošenja zahtjeva za ponudu (narudžbu), posjetitelj internetske prodavaonice može se registrirati kao korisnik i u tom slučaju dobiva bonove s popustima ili može izvršiti kupovinu bez registracije, u statusu gosta. Nakon registracije korisnik može započeti postupak naručivanja. Kada korisnik pronađe artikl koji želi naručiti, stavlja ga u košaricu.
Koraci kupnje u košarici:
1. korak: Odaberite količinu proizvoda koje želite naručiti te ih potvrdite -> nastavi s kupnjom.
2. korak: Odaberite način plaćanja odabrane robe i dostave.
3. korak: Odaberite jeste li fizička ili pravna osoba i upišite podatke za plaćanje/dostavu.
4. korak: Prikazan je popis svih artikala koje želite naručiti te iznos cijele kupnje. Naručitelj u ovom koraku potvrđuje da je upoznat s uvjetima naručivanja, u protivnom nije moguće zaključiti narudžbu. U ovom koraku također zaključujete narudžbu. Nakon završetka narudžbe naručitelj će primiti elektronsku poruku s potvrdom narudžbe.

Narudžba potvrđena – ugovor sklopljen

Članak 7.
U roku od najkasnije 48 sati Odjel prodaje tvrtke LifeLock d.o.o. pregledava narudžbu, provjerava mogućnost dobave proizvoda te potvrđuje ili odbija narudžbu. Ako se cijena u trenutku obrade narudžbe promijeni, prodavatelj se obvezuje da će pokušati korisniku ponuditi nižu cijenu ili odgovarajuće rješenje koje bi bilo obostrano zadovoljavajuće. Odjel prodaje tvrtke LifeLock d.o.o. pridržava pravo nazvati korisnika na njegov telefonski broj. U slučaju potvrde narudžbe porukom „Narudžba u obradi“ ugovor između ponuđača i korisnika smatra se neopozivo sklopljenim, a u slučaju odbijanja narudžbe, ugovor se ne smatra sklopljenim.
Postupak informiranja o tijeku kupovine
 • Poslije potvrde narudžbe, kupac primi obavijest po emailu ili sms poruci, da je narudžba primljena
 • Odjel prodaje tvrtke LifeLock d.o.o. izvrši pregled narudžbe, provjerava raspoloživost naručenih artikala i potvrdi narudžbu ili odbije ako za to postoji razlog
 • Vezani smo isključivo na dobavu sa strane naših dobavljača i na vrijeme, u kojem može dobavljač dostaviti artikle do naše poslovnice. U koliko dostava traje dosta duže i kupac ne želi čekati, mi ćemo narudžbu poništiti i izvršiti povrat već uplaćenog novca, ostale artikle može kupac sačekati ili otkazati narudžbu.
Tvrtka LifeLock d.o.o. ne preuzima nikakvu odgovornost za štetu, koja bi mogla nastati zbog daljih dostavnih rokova, pogrešno naručenih artikala sa strane kupca ili zbog neisporuke proizvoda, koje nemamo u vlastitom skladištu.
Članak 8.
Sve cijene uključuju PDV, osim ako to nije drugačije određeno. Cijene važe jednako za sve naše kupce u našoj internet trgovini. Cijene važe u trenutku potvrde narudžbe i nemaju unaprijed određene vrijednosti. Cijene važe u primjeru plaćanja gore navedenim načinima plaćanja, pod gore općim uvjetima poslovanja.
Članak 9.
Unatoč naporu našega tima, da bi bili točni podaci, uključujući cijene artikala, može se dogoditi, da su podaci o cijeni netočni. U tom primjeru će kupcu ukoliko tako želi, biti će omogućen otkaz narudžbe.
Članak 10.
Popusti, akcije po promotivnim kodovima i slično, se ne zbrajaju.

Poklon bon / kuponi za popust LifeLock

Članak 11.
Poklon bon je moguće kupiti u našoj internet trgovini. Za kupovinu poklon bona važe jednaki uvjeti poslovanja kao i za kupovinu drugih artikala. U primjeru da je vrijednost kupovine veća od vrijednosti poklon bona, potrebno je nadoplatiti razliku.
Popusti i ostali LifeLock kuponi međusobno se ne zbrajaju.

Pokloni internet Trgovine LifeLock

Članak 12.
U nekim primjerima i akcijama moguće je prilikom kupnje artikala koje ste naručili dobiti poklon kojeg Vam poklanja naša internet trgovina. Poklon je moguće ostvariti isključivo samo prilikom kupovine putem internet trgovine LifeLock, ne putem telefonske narudžbe.

Pravne osobe

Članak 13.
Postupak kupovine za pravne osobe je potpuno jednak kao i za fizičke osobe, samo da u primjeru kupovine pravne osobe no nije potrebno upisivati OIB.
Internet trgovina LifeLock pravnim osobama omogućuje plaćanje na slijedeće načine:
 • Narudžbom
 • Plaćanje kreditnom karticom na Paypal stranici koja se automtski učita (ako korisite Mozilla internet pretraživač)
 • Plaćanje putem PayPal servisa

Članak 14.

Ako želite R-1 račun, prihvaćate opće uvjete poslovanja koje važe za pravne osobe. Glavna razlika je u mogućnostima odustajanja od ugovora: tvrtkama, obrtnicima i drugim pravnim osobama omogućavamo povrat kupljenih artikala u okviru garancijskih uvjeta. Nabrojane pravne osobe te fizičke osobe nemaju mogućnosti odustajanja od ugovora u roku 4 dana od preuzimanja artikla bez razloga.

Dobavljivost robe

Članak 15.
Rok dobavljivosti robe iznosi od 5 do 30 dana, ovisno o vrsti robe, stanju na skladištu i lokaciji proizvođača robe ili prema dogovoru. LifeLock d.o.o. u dogovorenom će roku pakirati i poslati robu s priloženim originalnim računom i eventualnim uputama te garancijskim jamstvom.

Dostava robe

Članak 16.
Dostava robe iskazana je u svakoj narudžbi robe.

Izdavanje računa, sklapanje ugovora i plaćanje robe

Članak 17.
Tvrtka LifeLock d.o.o. izdaje račun za naručenu robu, a kupcu prilikom dobave robe, osim priloženog računa dostavlja i ostalu potrebnu dokumentaciju. Plaćanje se provodi izravno na bankovni račun poduzeća LifeLock d.o.o. i to avansno. Naručena roba u vlasništvu je tvrtke LifeLock d.o.o. sve do plaćanja potpunog prodajnog iznosa.

Povrat robe

Opoziv narudžbe

Članak 18.
Korisnik može opozvati narudžbu u roku od 2 sata (120 minuta) automatski. Nakon tog roka opoziv više nije moguć iz razloga procesuiranja nabave.

Pravo na odustajanje od narudžbe

Članak 19.
Kupac ima pravo u roku od 2 dana od preuzimanja robe prodavaču javiti da odustaje od ili narudžbe bez navođenja razloga za svoju odluku. U tom primjeru morate artikle odmah neoštećene vratiti ili najkasnije u roku od 5 dana od kad ste odustali od ugovora. Garanciju ili tehničke greške ostvarujete na osnovi originalnog računa, ovlaštenog servisa iz kojeg je razvidno da je bio artikal stručno ugrađen. U koliko je utvrđeno da tehnička greška postoji, poželjno je da dokumentaciji predložite i obrazac za ostvarivanje tehničke pogreške.
Članak 20.
Kupac koji odustane od ugovora ili narudžbe mora robu vratiti neoštećenu u originalnoj ambalaži i nepromijenjenoj količini te je poslati prodavaču.  Prije svakog lakiranja/montaže/postavljanja artikala provjerite odgovara li roba! Smatra se da je poruka pravovremena ako je pošiljka predana u roku. Jedini trošak koji snosi kupac u vezi s odustajanjem od ugovora jest direktni trošak povrata robe.
Kupac koji odustane od ugovora ili narudžbe mora robu vratiti neoštećenu u originalnoj ambalaži i nepromijenjenoj količini te je poslati prodavaču.
Važne informacije za vračanje artikala:
 • Kad nam vraćate artikle, morate priložiti obrazac za odustajanje od ugovora i kopiju računa
 • Adresa za vraćanje artikala je: LifeLock d.o.o, Bolnička 34M, 10090 Zagreb
 • Preporuča se, da koristite dostavnu službu, koja omogućuje praćenje pošiljke i da artikle ispravno pripremite za transport. (koristiti sigurnu ambalažu).
Članak 21.
U primjeru nepravilnog korištenja robe i sa time oštećenja originalne ambalaže, morati ćemo vam odbiti sljedeći postotak (%):
 • Lakše oštećenje (10%)
 • Srednje oštećenje (30%)
 • Teže oštećenje* (60+%)
* Kod jako oštećene robe, svaki primjer će biti posebno razmotren, zajedno s proizvođačem/dobavljačem, koji će utvrditi točan odbitak. U svakom primjeru roba koja se vraća mora biti potpuno neoštećena/netaknuta.
Svi proizvodi u povratu, čija ambalaža je dodatno ispisana riječima POVRAT ZA LIFELOCK d.o.o., dostava i dostavni servisi neće prihvatiti takvo adresiranje i takav paket neće biti moguće vratiti te će biti odbijeni!
Članak 22.
Direktni trošak povrata robe snosi kupac.
Platforma Evropske komisije za internetno rješevanje konflikta: http://ec.europa.eu/consumers/odr

Tehničke greške

Članak 23.
Tehničke greške su:
 1. Ako proizvod nema karakteristike koje su potrebne za korištenje ili za prodaju
 2. Ako proizvod nema karakteristike koje su potrebne za posebno korištenje, za koje je kupac kupuje, koja je bila prodavaćču poznata ili bi mu morala biti poznata
 3. Ako proizvod nema karakteristike i značajke, koje su bile izričito ili prešutno dogovorene ili prepisane.
 4. Ako je prodavač prodao proizvod, koja ne odgovara uzorku ili kupljenom modelu, osim ako je bio uzorak ili model prikazan u svrhu reklamiranja proizvoda.
Za greške koje ste uočili, potrebno nas je obavijestiti u zakonskom određenom roku.

Povrat iznosa kupnje

Članak 24.
Ako je kupac odustao od narudžbe ili ugovora sukladno uvjetima za odustajanje, prodavač mu je dužan vratiti uplaćen iznos putem bankovnog računa, odmah ili najkasnije u roku od 2 dana o primljenoj obavijesti od odustajanje od ugovora.

Garancija

Članak 25.
Artikli imaju garanciju ako je tako napisano na garancijskom listu ili na računu. Garancija je važeća uzimajući u obzir upute na garancijskom listu i sa originalnim računom. Garancijski rokovi su navedeni na garancijskom listu.
Slanje artikala pod garancijskim rokom, se vrše u skladu pod uvjetima, koje se nalaze u garancijskom listu. Garanciju može kupac koristiti direktno kod proizvođača ili u navedenom ovlaštenom servisu. Koristi se sa garancijskim listom i original računom prodavača.

Pravna zaštita

Članak 26.
Za ostale uvjete koji nisu navedeni u općim uvjetima poslovanja vrijede odredbe važećeg odgovarajućeg zakonodavstva.

Prikupljanje podataka

Članak 27.
Prilikom pregledavanja naših internetskih stranica osigurana je anonimnost. Ne prikupljamo osobne podatke. Svoje osobne podatke kao što su ime, adresa, adresa e-pošte, telefonski broj, dobrovoljno nam povjeravate prilikom registracije u našoj internetskoj prodavaonici u svrhu korespondencije, kupnje ili sudjelovanja u internetskim istraživanjima itd. Tvrtka LifeLock d.o.o. može zadržati elektroničke poruke koje ste upisali prilikom kupovine na internet trgovini, poslati ih osobi koja održava internetske stranice ili našim drugim suradnicima koji surađuju u internet trgovini. Oni smiju biti dani na uvid, no samo za unutarnju uporabu tvrtke LifeLock d.o.o. i za neprestano poboljšavanje rada u cijeloj tvrtki. Tvrtka LifeLock d.o.o. svakodnevno analizira podatke o posjećenosti internetske Trgovine LifeLock, statistiku dnevnih posjeta, dnevno preuzimanje određenih datoteka, iz koje je države bio posjetitelj koji je preuzeo datoteku. Prikupljena statistika služi za poboljšavanje upotrebljivosti i lakše razumljivosti same stranice, a možemo je dostaviti i trećim osobama, no ta vrsta statistike ne sadrži nikakve osobne podatke jer i ne služi u te svrhe.

Zaštita privatnosti

Članak 28.
Za tvrtku LifeLock d.o.o., internetsku trgovinu auto dijelovima, svi su dobiveni osobni podaci korisnika i kupaca Internet trgovine LifeLock d.o.o. kao što su ime, adresa, adresa e-pošte, telefonski broj privatni i tajni. Osobne podatke koje nam dostavite prilikom registracije elektroničkom poštom i telefonom pohranjujemo na sigurno mjesto. Dostupni su samo ovlaštenom osoblju, odjelu prodaje tvrtke LifeLock d.o.o. te se koriste isključivo za prodaju naših proizvoda, a u korist naših klijenata. Tvrtka LifeLock d.o.o. neće dostavljati osobne podatke trećim osobama.

Zaštita podataka

Članak 29.
Vaši su podaci kod nas računalno obrađeni i zaštićeni u skladu sa svim važećim propisima. Vaši su nam osobni podaci potrebni za korektno izvršavanje narudžbe. Sve ćemo podatke čuvati u tajnosti i nikada ih nećemo dostavljati trećim osobama.

Arhiva dokumenata/računa

Članak 30.
Za sve narudžbe poštom ćemo vam poslati potvrdu narudžbe. Račun ćete dobiti zajedno uz dobavu pošiljke. Svi dokumenti (evidencije kupnje, narudžbe, računi, reklamacije) čuvaju se u poslovnici tvrtke LifeLock d.o.o.. Registrirani kupac može bilo kada zahtijevati kopije dokumenata koji mu se šalju e-poštom ili običnom poštom. Može ih vidjeti i u korisničkom sučelju.

Pravna obavijest

Članak 31.

Sadržaji objavljeni na internetskim stranicama lifelock.hr i trgovina.lifelock.hr vlasništvo su tvrtke LifeLock d.o.o. i dobavljača te se mogu koristiti samo u nekomercijalne svrhe, a u tom slučaju moraju zadržati sva navedena upozorenja o autorskim pravima te se dakle ne smiju prepisivati, umnožavati ili na bilo koji drugi način širiti. Tvrtka LifeLock d.o.o. nastojat će da internetski sadržaj bude točan i ažuran i nije odgovorna za privremeno nefunkcioniranje stranice, eventualnu netočnost informacija, kao ni za moguću štetu nastalu zbog upotrebe netočnih ili nepotpunih informacija. Niti tvrtka LifeLock d.o.o. niti bilo koja druga pravna ili fizička osoba koja je surađivala u nastanku i izradi ovih internetskih stranica zato ne odgovara ni za kakvu štetu koja proizlazi iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja informacija na tim internetskim stranicama ili za bilo kakve pogreške ili nedostatke u njihovom sadržaju. Tvrtka LifeLock d.o.o. pridržava pravo na promjenu sadržaja.

Prethodna verzija:

Verzija 1. objavljena dana 2. stu. 2017. u 19:31.